2023-01-06

2023 SEO Kontrol Listesi

 2023 SEO Kontrol Listesi

2023 SEO Kontrol Listesi, web sayfa içeriklerinizin arama motorları tarafında hızlaca doğru şekilde konumlandırılmasına yardımcı olabilir. Arama motoru algoritmaları sürekli güncellenmektedir. Web sayfalarımızı bu değişikliklere uygun bir şeklide hazırlarsak üst sıralarda yer almamamız kolaylaşacaktır. 

 

Çevrimiçi Alışveriş için web sayfalarınızı optimize edin !

 

Google e-ticareti daha cazip hale getirmek için bu alandaki  içerikleri güncelliyor. Ürün listelerinizi Google da yayınlayarak web sitenizi e-ticarete açabilirsiniz. Ürün listeleri ücretsizdir google herhangi bir komisyon talep etmez. Ürünlerinizi yüklemek için Merchant Center kullanabilirsiniz.

Web sayfanızı ürünlerinizi listelemek için kullanıyorsanız, site hızınız önemlidir. Web sayfanızın yüklenme hızını artıracak değişiklikler yapabilirsiniz. Ayrıca internet alışverişi yapan çoğu kullanıcı mobil cihazını kullanmaktadır. Web sayfalarınızın mobil uyumlu olduğundan emin olun. Kullanıcların görsel aramada ürünlerinize erişebilmesi için alt etiketi kullanmaya özen gösteriniz.

 

Görsellerinizi SEO için optimize edin !

 

2023 yılında Google görsel optimizasyona daha çok dikkat ediyor. Web sitelerinde içerik ile alakalı görseller kullanmak web sayfalarımızı daha akılda kalıcı ve cezbedici bir yapıya çeviriyor. Bununla birlikte sayfa hızının önemli bir metrik olduğu akıldan çıkmamalıdır. 

Sayfamızdaki görsellerin sıkıştırılmış formatlarda yayınlandığından emin olmamız gerekiyor. PNG yerine WEBP veya AVIF gibi resim formatları iyi bir şekilde sıkıştırıldığından sayfa hızımız olumlu yönde etkilencektir. Resim boyutunu sıkıştırma işleminin ardından kolaylıkla farkedebilirsiniz.

Responsive Image desteğine sahip web siteleri daha da avantajlı durumdadır. Responsive Image kısaca kullandığınız cihaz boyutuna göre görsellerin farklı çözünürlüklerde yüklenmesi şeklinde tanımlanabilir.

 

Alaka düzeyi yüksek anahtar kelimeleri dahil edin !

 

Google anahtar kelimelere göre filtreleme algoritması oldukça karmaşıktır. Bu algoritma sayfanızdaki anahtar kelimelerin dışında benzer anlamlar ifade eden kelimelere de önem verir. Birden fazla benzer anahtar kelime kullanmak, bir konuyu genişletmeye ve web ziyaretçinize daha fazla değer getirmeye yardımcı olarak içeriğinizi daha yararlı bulma şanslarını artırır.

 

Rich Snippets kullanmaya özen gösterin !

 

2023 yılında yapcağınız önemli değişkiliklerden biride rich snippet kullanımı olacaktır. Rich Snippet, web sayfanızı arama motoru sonuç sayfalarında daha anlaşılabilir şekilde sunmanın yeni bir yoludur. Bu sayede sonuç sayfalarında daha dikkat çekici, kullanıcı odaklı içerikler üretebilirsiniz. Google bu konuya oldukça önem vermektedir. Rich Snippet Nedir ? Nasıl Kullanılır ?  blog yazımızı kullanarak web sayfalarınıza Rich Snippet ekleyebilirsiniz. Rich Snippetleri verilerinize Search Console üzerinden erişebilirsiniz.

 

Önemli Web verilerinizi kontrol edin !

 

Google düşük veri transfer hızlarında bile web sayfanızın düzgün çalışmasını ister. Bu arama motorunun en çok önemsediği konulardan bir tanesidir. Bunun için web sayfanızın iyi  bir şekilde optimize edildiğini kontrol edin. Yeterli miktarda site trafiğiniz olduğunda Search Console üzerinde tüm metriklerinize ulaşabilirsiniz. İsterseniz PageSpeed Insights adresinden anlık site verilerinize ulaşabilirsiniz.