2023-01-29

Angular SEO Rehberi

Angular SEO Rehberi

Angular, Google tarafından geliştirilen bir JavaScript framework'üdür. Angular ile oluşturulan web uygulamaları, arama motorları tarafından doğru şekilde indekslenemeyebilir. Angular ve benzeri front-end yaklaşımları istemci tarafında derlenir. Web sitenizin kaynak kodlarını görüntülediğinizde bazı JS dosyalarının import edildiğini HTML öğelerinin bulunmadığını farketmişsinizdir. Bu durum arama motorlarını web sayfalarınızı taramasını zorlaştırır. Bu nedenle, Angular SEO için bazı önlemler almak gerekir.

 

Angular Universal kullanmak: Angular Universal, Angular web uygulamalarının sunucuda da çalışmasını sağlayan bir teknolojidir. Bu sayede uygulamanın hızlı ve performanslı yüklenmesi sağlanır ve SEO dostu hale gelir. Angular Universal ile sunucu tarafında HTML döndürülür ve tarayıcı tarafında JavaScript çalışır. Bu, kullanıcılar için daha hızlı bir deneyim sunar ve arama motorları için daha SEO dostu hale getirir. Angular Universal, Angular uygulamalarını arama motorları tarafından daha iyi indekslenmesini sağlar. Angular Universal, Angular uygulamanızın statik bir HTML versiyonunu oluşturmanıza olanak tanır.

 

Arama motorları için metin içeriğini düzgün şekilde sunmak: Angular uygulamaları, arama motorları için metin içeriğini düzgün şekilde sunmaz. Bu nedenle, Angular uygulamanızın metin içeriğini arama motorları için düzgün şekilde sunmanız gerekir.

 

Sitemap.xml dosyası oluşturmak: Arama motorları sitemap.xml dosyasını kullanarak web sitenizin haritasını oluştururlar. Angular uygulamanız için bir sitemap.xml dosyası oluşturmanız gerekir.

 

robots.txt dosyası oluşturmak: robots.txt dosyası, arama motorlarının hangi sayfalarının indexlenmesine izin verdiğinizi belirtmenizi sağlar. Angular uygulamanız için bir robots.txt dosyası oluşturmanız gerekir.

 

Angular uygulamanızın hızlı yüklenmesini sağlamak: Arama motorları hızlı yüklenen web sitelerini daha iyi indeksler. Angular uygulamanızın hızlı yüklenmesini sağlamak için bazı önlemler almanız gerekir. Angular standart olarak brotli sıkıştırmasını destekler. Tailwind gibi daha hafif kütüphaneler web sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlayacaktır.

 

Angular 14 SEO 

Lazy loading: Angular 14, Lazy loading desteğini içermektedir. Bu, uygulamanızın daha hızlı yüklenmesini ve daha az bellek kullanmasını sağlar. Böylelikle sayfalarınızın ilk açılış hızı oldukça düşecektir. Kullanılmayan componentlerin yüklenmesi açılış süresini olumsuz etkilemektedir.

 

Angular uygulamalarının SEO için bu adımları izlemeniz gerekir. Bu adımları izlemek, Angular uygulamanızın arama motorları tarafından daha iyi indekslenmesini sağlar, hızlıca üst sıralarda yer alabilirsiniz.