2023-01-03

Rich Snippets Nedir? Nasıl Kullanılır?

Rich Snippets Nedir? Nasıl Kullanılır?

Arama Motoru Sonuç Sayfalarında (SERP), title ve description ile birlikte görüntülenen, yorumlar, derecelendirmeler, yol tarifleri gibi fikir verici faydalı bilgiler içeren arama motoru sonuçlarına Rich Snippets adı verilir.

 

Rich Snippets' ler arama motoru sonuç sayfalarında içeriğinizin kolayca farkedilmesini sağlar. Bu sayede kullanıcıların ilgisini çeken önce çıkan sonuçlar daha fazla trafik alacaktır. 

 

Web sayfanızda kullanılabilecek çok sayıda rich snippet türü olsada içeriğinize göre bir tane şablon belirlemelisiniz. En yaygın kullanılan şablonlar:

 

  • Ürün
  • Müzik
  • Yorumlar
  • Olaylar
  • Blog Yazıları

 

Rich Snippet Yorum

 

Rich Snippet şablonlarının tamamına ulaşmak için https://schema.org/ adresini kullanabilirsiniz. Rich Snippet konusunda deneyiminiz yoksa Schema Markup Generator aracını kullanarak hızlı bir şekilde Rich Snippet oluşturabilirsiniz. FAQ Page şablonunu kullandığınızda buna benzer bir kod oluşturulacaktır.

 

<script type="application/ld+json">
{
  "@context": "https://schema.org",
  "@type": "FAQPage",
  "mainEntity": {
    "@type": "Question",
    "name": 'Rich Snippet Nedir? Nasıl Kullanılır?',
    "acceptedAnswer": {
      "@type": "Answer",
      "text": "Arama Motoru Sonuç Sayfaları"
    }
  }
}
</script> 

 

Kodları sayfanızdaki head tag' leri arasına ekleyebilirsiniz. Şablonları kullanarak oluşturduğunuz içerikleri doğrulamak için Yapısal Veri Test Aracını kullanabilirsiniz. Şablondaki verilerinizde herhangi bir hata veya uyarı varsa bu araç yardımı ile görebilirsiniz. 

 

Rich Snippet' lerinizin aktif olması için arama motoru içeriğinizi tarar. Herhangi bir hata yoksa, Rich Snippet' leriniz arama motoru sonuç sayfasına yansıyacaktır. Değişikliklerin sonuç sayfasına yansıması site trafiğiniz ve içeriğiniz ile alakalıdır. Tahminen birkaç haftayı bulabilir.