Web Tasarım

WebDe SEO

WebDe SEO UI/UX tasarım standartlarını dikkate alarak web sitenizi oluşturur. Web tasarım sürecinde site hızı, mobil uyumluluk ve SEO kriterleri eksiksiz bir şekilde tamamlanır ve test edilir.

Kocaeli Web Tasarım
Sakarya Web Tasarım

Web Tasarım Nedir?

 

Web Tasarım, özetle görsel materyallerle zenginleştirilmiş içeriklerin internet ağında yayınlanmasıdır. İnternet Ağı kullanımının giderek artması ile birlikte web tasarımı önemli hale gelmiştir.  Kullanıcıların doğru kaynaklara kısa sürede erişimleri için arama motoru algoritmaları sürekli güncellenir. WebDe SEO web tasarımına SEO adımlarınıda dahil ederek kısa sürede yüksek trafiklere ulaşmanızı sağlar.

Web Tasarım Adımları

 

  • Projenin Belirlenmesi
  • Kurumsal Kimlik Çalışması
  • Grafik Tasarım Çalışması
  • Web Sayfalarının Kodlaması
  • Web Sitesinin Test Süreci
  • Web Sitesinin Yayınlanması

Web Tasarım Aşamaları

Projenin Belirlenmesi

Projenin hedefleri belirlenir. Müşteri istekleri doğrultusunda hedef kitle ve sektör araştırması yapılır. Sektörde ki rakip firma çalışmaları detaylı şekilde incelenip müşteriye sunulur.

Kurumsal Kimlik Çalışması

Web Tasarım sürecine başlamadan önce firmanın görsel içerikleri incelenir.Sektörde ki firmalar kapsamlı bir şekilde değerlendirildikten sonra müşteriye sunulur ve kurumsal kimlik çalışması için gerekli olan logo ve renk seçimleri tamamlanır.

Grafik Tasarım Çalışması

Grafik tasarım çalışmasında web sitesinde kullanılacak resim, fotoğraf, grafik gibi görseller hazırlanır. Adobe Photoshop, Illustrator, Fireworks gibi profesyonel uygulamalardan kullanılır. Grafikler arama moturunun önerdiği formatlara dönüştürülür.(WEBP, AVIF)

Web Sayfalarının Kodlaması

Müşterilerimizin isteği ve tecrübelerimiz doğrultusunda teknoloji seçimi yapılır. HTML, CSS, ve Javascript programlama dillerinin yanı sıra uzman olduğumuz yazılım dillerinden faydalanılır. Web tasarımında kodlama en önemli konulardan biridir. WebDe SEO bu konuda W3C Validator gibi araçlardan faydalanarak web sayfanızı profesyonel standartlarda kodlar.

Web Sitesinin Test Süreci

Güncel teknolojiler ile kodlanan web siteniz PageSpeed Insights, LightHouse, GTMetrix ve Pingdom  gibi test araçları ile hergün test edilir. Bu araçlardan alınan FCP, LCP, CLS gibi metriklerden yararlanılarak web sitenizde sürekli iyileştirmeler gerçekleştirilir.

Web Sitesinin Yayınlanması

Profesyonel test araçları ile kontrol edilen websiteniz kullanıma hazır olduğunda WebDe SEO tarafından tavsiye edilen sunucularda yayına alınır. Web Tasarımının tamamlanmasının ardından site haritası ve robots.txt gibi arama motorları tarafından son derece önemli içerik ve ayarların oluşturulmasına devam edilir. Google Analytics ve Search Console gibi araçlarla sürekli kontrol sağlanır.

Web Tasarım Hakkında Merak Edilen Sorular

Statik Web Sitesi Nedir?

HTML bir web sayfası oluşturmak için kullanılan standart işaretleme dilidir. Bir web sayfasında gördüğünüz tüm bileşenler HTML ile oluşturulmaktadır. Herhangi bir veritabanı desteği bulunmadan oluşturulmuş olan bu web sitelerine statik web sitesi adı verilir.

Dinamik Web Sitesi Nedir?

Dijital ortamda bulunan veri miktarının artması ile birlikte Veri Tabanı kavramı ortaya çıkmıştır. Veri Tabanı organize bir şekilde dijital kaynaklarımızı depoladığımız koleksiyonlardır. Veri Tabanı desteği ile çalışan, web sayfalarının veri tabanı içeriğine göre dinamik olarak oluşturulduğu internet sitelerine dinamik web siteleri adı verilir.

Responsive Tasarım Nedir?

Responsive Tasarım (Mobil Uyumlu Tasarım), web sitesinin farklı ekran çözünürlüklerinde ve mobil cihazlarda çalışabilcek şekilde tasarlanmasıdır. Responsive Tasarım arama motorlarının  öncelikle dikkat ettiği unsurlardan bir tanesidir. 

Web Tasarım Ücretleri Nedir?

Web Tasarım ücretleri projeye göre değişmektedir. WebDe SEO web tasarım sürecinde kullanılan teknolojiye, SEO çalışmalarına ve grafik tasarım iş yüküne göre fiyat belirlemektedir. Projeniz WebDe SEO ekibi tarafından  incelendikten sonra net fiyata ulaşabilirsiniz.

Web Tasarım Blog Yazıları

Strapi Nedir?

Headless CMS Nedir ?